Συχνές ερωτήσεις

Frequently Asked Questions

Η αυξανόμενη δημοτικότητα των ηλιακών συλλεκτών σημαίνει ότι οι τιμές έχουν μειωθεί κατά 60% την τελευταία δεκαετία. Οι τιμές των ηλιακών συλλεκτών μειώνονται σταθερά τα τελευταία χρόνια, καθώς ανακαλύφθηκαν νέες τεχνολογίες που κάνουν τα εξαρτήματα ηλιακής ενέργειας πιο οικονομικά. Επιπλέον, τα ηλιακά πάνελ δεν συμβάλλουν απλώς στη μείωση των λογαριασμών ενέργειας, αλλά μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να κερδίσετε χρήματα από την πλεονάζουσα ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται.

Έτσι, τα 3 βασικά οφέλη των ηλιακών συλλεκτών είναι:

  1. Ηλεκτρική ενέργεια όλο το χρόνο - Οι ηλιακοί συλλέκτες παράγουν καθαρή ηλεκτρική ενέργεια χωρίς εκπομπές για να τροφοδοτούν το σπίτι σας όλο το χρόνο, ενώ η μεγάλη διάρκεια ζωής τους, άνω των 25 ετών, τα καθιστά μια μακροπρόθεσμη καλή επένδυση.
  2. Αυξήστε την αγοραία αξία του ακινήτου σας και κερδίστε χρήματα από ηλιακές επιχορηγήσεις - Η πώληση της πλεονάζουσας ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από τους ηλιακούς συλλέκτες σας είναι ένα άλλο πλεονέκτημα που προσφέρουν οι ηλιακοί συλλέκτες.
  3. Μειώστε τον άνθρακα - Ένα σπίτι με ηλιακή ενέργεια μειώνει τον άνθρακα και συμβάλλει στην εξάλειψη των οικιακών επιβλαβών εκπομπών.

Σε ένα σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, οι βασικές διατάξεις που χρησιμοποιούνται είναι ίδιες με εκείνες των συμβατικών συστημάτων (πχ. καυστήρας, αντλία θερμότητας). Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι οι τελικοί αποδέκτες του ζεστού νερού δεν είναι τα σώματα καλοριφέρ αλλά το ίδιο το δάπεδο, το οποίο λειτουργεί ως θερμαντικό σώμα. Αφού θερμομονωθεί το δάπεδο από κάτω, απλώνεται ένα σύστημα σωλήνων οι οποίοι μεταφέρουν το ζεστό νερό σε όλη του την επιφάνεια.

Το αρχικό κόστος είναι λίγο μεγαλύτερο από τους κοινούς τύπους θέρμανσης, ωστόσο, η απόσβεση γίνεται σχετικά γρήγορα καθώς το κόστος λειτουργίας της ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι αρκετά χαμηλότερο σε σχέση με το κόστος των καλοριφέρ.

Η αντλία θερμότητας είναι μια ηλεκτρική συσκευή η οποία προμηθεύει την κεντρική θέρμανση ενός σπιτιού για να δημιουργηθούν οι επιθυμητές θερμοκρασίες. Χρησιμοποιώντας τη θερμοκρασία του εξωτερικού χώρου, την αντλεί και τη μετατρέπει σε θέρμανση ή ψύξη και στη συνέχεια τη διοχετεύει στο σύστημα κεντρικής θέρμανσης του σπιτιού.

Μία αντλία θερμότητας μπορεί να προσφέρει ταυτόχρονη ψύξη και ζεστό νερό, και μπορεί να δουλέψει σε συνδιασμό με διάφορα συστήματα του σπιτιού, όπως ο ηλιακός, ενδοδαπέδια θέρμανση κλπ.